top of page

 Gör

en

skillnad

i

världen 

Syskon

Vi lever i en värld med mycket orättvisor. Medan vissa människor lever i överflöd, har tak över huvudet, en säng att sova i och mat och vatten att äta och dricka finns det andra som inte har detta. Dessa människor kanske inte har ett ställe att kalla hem, ett rum med en säng de kan kalla sitt eget, eller mat och vatten för att bli mätta. En värld med så mycket orättvisor kommer att ta åratal att fixa, men varje dag kan vi gå mot en mer rättvis värld så länge vi arbetar tillsammans. Tillsammans är vi starka. Tillsammans kan vi göra vad som helst. Var med du också, i strävan för en bättre värld!

prayer-1.jpg
turkey_refugeesatfence001.jpg
Utarmade hemlös man
Scale.jpg
Prayer.jpg

Förslag på saker DU kan göra.

Kom ihåg att man kan hjälpas åt, ju fler desto bättre!

Starta en insamling!

Att starta en insamling kräver inte mycket förutom ditt egna engagemang. Du kan göra på hundratals olika sätt! Skramla med bössor på stan, knacka dörr, eller bara fråga din släkt och dina vänner om de vill bidra med en slant. Varför inte starta en insamling på Facebook? Du själv sätter gränsen för vad du kan göra! Vi i SKUS hejar på dig! (Och hjälper dig såklart om du hör av dig)

donation Jar

Bli Ageravolontär!

Ageravolontärerna är ett samarbete mellan Svenska Kyrkans Unga och Svenska kyrkans internationella arbete. De är unga vuxna från 18 år och uppåt som med tron som drivkraft agerar lokalt för global rättvisa. Genom aktion, information, livsstilsarbete och insamling är vi changemakers för en rättvisare värld. Kom med du också!

170513_Changemakers_06.jpg

Se till att köpa fairtrade!

Om en vara är fairtrade ser du på fairtrademärket (som finns på bilden). Då du köper fairtrade bidrar du till att bönder, odlare och anställda får bättre levnads- och arbetsvillkor. Märket intyger att varorna produkten är gjord av är varor som den anställde fått rättvist betalt för!

Fair-Trade-AU-NZ-FB-1-300x200_2x.jpg

Gå med i Globala arbetsgruppen!

Den Globala arbetsgruppen är en grupp som av förbundsstyrelsen (som är den styrelsen som styr Svenska Kyrkans Unga på riksnivå) i uppgift att som namnet antyder diskutera globala frågor och hur man kan påverka världen till det bättre. Arbetsgruppen tar bland annat upp frågor till riksårsmötet varje år. Dessa frågor kan ändra i hela Svenska Kyrkans Ungas sätt att arbeta med saker. Låter detta som något för dig tycker vi i SKUS att du absolut ska överväga det!

Arbeta med kaffe

Köp från Svenska Kyrkans internationella arbetes gåvoshop!

Svårt att komma på en present? Eller har du bara pengar liggandes som du vill göra av med? Oroa dig inte! På Svenska Kyrkans hemsida finns en gåvoshop där du exempelvis kan köpa en jordbrukskurs åt någon i Etiopien, eller ett sanitetspaket för en flicka i Sydsudan. Du får ett gåvobevis då du köper gåvan och vi skulle bli förvånade om personen du ger gåvan till inte får ett leende på sina läppar av gåvan. 

presenter

Ha en loppis!

Har du en massa saker som du aldrig använder och som bara tar upp plats? Dra ihop några vänner och anordna en loppis! På det sättet får du bort de saker du bara tycker är i vägen, samt att du kan ge dig en klapp på axeln som hjälpt miljön genom att återanvända istället för att bara slänga. Och pengarna ni samlar in kan du sedan lämna till välgörenhet!

Loppmarknad
Bild: Josefine Casteryd
bottom of page